dimecres, 15 de setembre del 2010

DEMÀ LLIBRES DE TEXT

La setmana va passant molt apressa. No he acabat de fer tot el que volia amb els grups per tal de consolidar-los més i agafar agilitat en els càrrecs i les funcions de cadascú però em sembla que aquests cinc dies han estat bé, de fet alguns pares i mares ja comencen a apretar ( quan començaran els llibres?) i no vull abusar de la confiança.

Entre d'altres cosetes que hem anat fent aquests dies han estat:

- hem preparat a la classe l'ordre del dia per a la primera reunió de pares i mares per tal que sàpiguen de què anem a parlar i els he proposat a les famílies que facen la seua aportació si hi ha algun tema que volen incloure a la trobada.

- també hem fet fotos dels grups malgrat estic esperant les 3 ó 4 autoritzacions que ens falten per a poder penjar-les al bloc.

- quan estan a la fila, els seguisc dient diferents maneres de posar-s'hi: per alçada, per color dels ulls, per la llargada dels cabells, pel número de la sabata, pel dia del mes que van néixer,... i la veritat és que és molt interessant com participen, com hi ha alguns que "manen", com hi ha d'altres que es deixen portar,... han de preguntar-se, escoltar-se, mirar-se a la cara, als ulls (no els agrada) i després resulta que a la fila no sempre estan on volen ni amb qui volen i cada vegada li toca ser el primer a persones diferents. M'està resultant una dinàmica enriquidora per a ells i elles i per a mi.

- a LA BIBLIOTEKA (com ells li han ficat) ja hi ha companys que s'han llegit el primer llibre i han agafat el segon. Per a poder deixar-lo tan sols tenen una condició: han de fer una PROPAGANDA que anime als companys a llegir el llibre i la pengem al passadís.

No, no ens avorrim i això és el que importa. Demà començarem a obrir llibres, a treballar contingut en grup, individualment, a compartir dubtes i sabers. Desitge ser àgil, motivador i no lligar-me tan sols a unes pàgines, hi ha tan que aprendre i tan que investigar!!! Vull ajudar-los a aprendre, però sobretot a aprendre estratègies, tècniques, formes i maneres d'assolir la informació, d'analitzar-la, d'organitzar-la i de memoritzar-la. Un gran repte que lluitaré per aconseguir-lo (al cap i a la fi, tinc dos anys pel davant).

Vos deixe amb un video de César Díaz Meléndez que ens ha regalat Cristina (gràcies). Em quede amb: "somos mensaje en una botella"... confie que algún dia, algú el trobe.


4 comentaris:

  1. Gràcies a tu, Manolo, per la menció i dir-te també que ¡¡¡Que enveja me donen els teus alumnes!!! jejeeje

    ResponElimina
  2. Quan vulgues tens una cadira per a tu (jejeje), entra i disfruta amb nosaltres.

    Manolo

    ResponElimina
  3. Manolitoooo! Eres un crac. Ací tens un estel que seguirà el teu rastre al llarg del curs. Només llegint les teues paraules ja es disfruta de la docència.I ànim, amb la quantitat de recursos q tens segur q trobaràs algun per a donar-li sentit als llibres.
    JO TBÉ VULL UNA CADIRETA, PER FAVOR!
    elena

    ResponElimina