divendres, 11 de febrer del 2011

BALANÇ DE POC MÉS D'UN MES


Ja portem 5 setmanes de classe des de que vam tornar de Nadal i aquestes tres últimes amb l'ajuda inestimable i companyia de Joan Marc (JM) alumne de pràctiques.

Han estat cinc setmanes de feina dura i continua. No hem "alçat el peu" i sembla que les hores de 50 aminuts es converteixen en 40 perquè omplim el temps amb un no res i les classes passen en un bufit.

En cinc setmanes hem donat pràcticament 4 temes de Castellà i Valencià, 3 de Coneixement i 3 de Matemàtiques (vos oferisc un enllaç genial de fitxes autocorrectives que ens han ajudat a recolzar i ampliar els nombres decimals, però que hi ha una gran varietat de recursos) la qual cosa ens parla de que el ritme és bo. A més a més d'altres activitats imprescindibles com és l'agenda (va sobre rodes tot el que suposa planificació i aprenentatge de l'organització i temporalització de les tasques), les assemblees (cada cop més exigents, reivindicatives i crítiques, tan sols els falta l'argumentació i el bon raonament), eixides, llegim en parella (d'aquest projecte vull remarcar que les fitxes de comprensió les estan elaborant els tutors i es molta la feina que per a ells i elles suposa llegir, comprendre, pensar, redactar, elaborar, preparar,... els fulls que després donen als companys, GENIAL!!! :D), contacontes (sense cap dubte el projecte estrella per lo agust que el fan i la creativitat que estan ficant als contes que estan inventant), tertúlia (ja hem acabat el primer llibre i comencem amb un altre), grups interactius (projecte silenciós que va donant els seus resultats sense alçar pols ni remolí) , correspondència (hem fet arribar les nostres primeres dues cartes i ja hem rebut la contestació a una d'elles, mare quin rebombori i festa pel fet de rebre una carta, clar ara en rebem tan poques) i fins i tot teatre (una experiència que contaré en una altra entrada).

Tal i com vaig avisar no puc deixar que el ritme vaja disminuint, tot al contrari (almenys aquests trimestre, llarg i fonamental) ja que el mes i mig que ens quedarà després de Pasqua a més de passar en un tres i no res crec, per experiència, que les ganes de treballar si que van cap avall davant la caloreta, la jornada tan sols de matí i la visió propera del final de curs.

També pense que per l'any vinent tinc molta tasca feta en tot el que fa referència a funcionament, relacions i organització del grup la qual cosa ens permetrà viure el "currículum" amb més profunditat i ampliació.

La setmana vinent es presenta interessant ja que l'alumne de pràctiques es farà càrrec de l'aula i podré vore una mica millor des de fora com funcionen els grups cooperatius i quines millores, puntualitzacions i recolzaments cal anar donant per al màxim aprofitament del temps.

Sí que he detectat que a poc a poc el nivell de veu i el respecte dels torns s'està perdent (no tot pot ser tan bonic ni ideal) i ja estic pensant alguna dinàmica que ens ajude a reflexionar i controlar aquestes habilitats bàsiques per al adequat funcionament i evitar algunes faltes de respecte que es donen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada