dilluns, 30 de setembre del 2013

TOT ESTÀ PER FER!!!

Jo que pensava que ja ho tenia tot embastat i resulta que no paren d'eixir "enanos" per tots llocs, jejeje.  Bé, m'agrada!!! i ho dic tot convençut.
La meua reflexió es basa en que cal estar a l'aguait en tot moment, no podem acomodar-nos i deixar que les classes, les hores, els dies passen com si no res, NO!!! Hem de fer cada dia que eixes hores tiren endavant amb ànim i amb il·lusió i per això m'agrada molt aquesta imatge que em va enviar una companya (gràcies Lola) a l'iniciar el curs.

Sí, és cert que tenia cosetes preparaetes per al nou curs i que em serviran, o això espere, però aquest fet no lleva que el meu cap no pare d'adaptar, ajustar i millorar, juntament amb l'alumnat, les noves propostes.

Bé, per començar, el meu primer objectiu és fer madurar un poquet a estos xiquets i xiquetes perquè jo no sé ben bé si saben que estem a sext i que l'any vinent comencem l'Institut i així els ho vaig dir als pares i mares. Hem de fer-los entrar en una dinàmica de responsabilitat i serietat i malgrat cal seguir sent xiquets i xiquetes es precís donar un passet endavant.

El mes de setembre ens ha servit per a millorar les graelles de control de deures i de valoració entre alumnat de les exposicions de llibres que farem aquest any tots els divendres des del 4 d'octubre. Va ser una gran experiència fa dos anys i pense que aquest any també els pot anar molt bé l'haver d'exposar davant dels companys 6 llibres, d'una banda, i l'haver de valorar les 144 exposicions dels companys (jejeje), d'altra.

Com a novetats he pensat en introduir dos projectes nous, ja vorem com van (segur que bé!!!).

Un serà el fer KAMISHIBAI. Sí, tal com sona. Si ho busqueu a Sant Google trobareu moltes referències. Es tracta de fer "Teatre de Paper" i ho aprofitarem per al Contacontes (així canvíem de dinàmica). Pot ser super interessant el fet de preparar contes, seqüenciar-los, dibuixar les "vinyetes" i després, contar el conte a través del teatret que he fet aquest estiu amb l'ajuda del meu estimat cunyat. Ell va ser el que em va donar la idea ja que l'havia ficat en pràctica i li havia funcionat. Ja vos contaré.

Una altra novetat són les entrevistes als avis. Vull que vinga la gent gran de casa i els conte i els parle de les seves experiències i que ells i elles tinguen l'oportunitat d'escoltar a la Gen Gran que tant ens ensenya. 
Ja he parlat amb l'avi d'una xiqueta i està encantat en poder vindre per a que l'alumnat li faça una entrevista i em vaig quedar bocabadat quan va ser ell el que em va proposar el portar endavant un nou projecte, jajaja, impressionant, encara no ha començat i ja apareixen més i noves idees. 
Doncs, sí, l'avi vol que preparem un guió i fem un "CORTO". Tota la seua vida dedicada al món del cine i el veia emocionat contant-me el que ha fet, el que els vol contar i el que els vol proposar. GENIAL!!! Vos seguiré informant.

A banda d'aquestes novetats, seguim amb els grups cooperatius i les tècniques simples de Kagan, que son la base del treball diari així com les tasques i responsabilitats individuals al grup i grupals a l'aula. 
L'animació lectora al passadís (aquest any amb la novetat de:  "EL MES DE...", al setembre els Cal·ligrames, i ahí estem omplint la pared de cal·ligrames, jejeje); els textos setmanals; el BLOC (que li volem donar més vidilla); el racó dels SURO (on volem omplir-ho de notícies i novetats); el concurs HAS TROBAT LA FALTA... per a buscar faltes d'ortografia al nostre entorn; ens seguirem cartejant amb dues escoles; el llegim en parella, ... 
Molta, molta feina per tal que vagen aprenent l'ús de la llengua d'una manera útil, divertida, entretinguda, diferent. Sí, també parlem d'accents, diftongs, agudes i verbs, però cada vegada estic més convençut que el que cal és estimar la llengua, llegir-la, escriure-la i utilitzar-la d'una manera creativa, la resta, vindrà sense voler, no???

1 comentari:

  1. Bo Manolo. Això està bé. Tindre tantes coses en el cap està molt bé. Ara elque cal és omplir-se de paciència i anar a poc a poc fent. Que el temps no siga cap enemic.

    Una abraçada.

    ResponElimina