dimecres, 19 de setembre del 2012

COMENCEM EL CAMÍ

Encara no estic del tot fí. No acabe d'agafar el ritme de pujar i baixar escales i deixar-me a l'aula, al grup per a continuar amb feines administratives. Espere que aquesta 'amargor' siga aquest primer mes, de fet no done més temps d'adaptació.
Em resulta difícil estar a l'aula il·lusionat, parlant, decidint, creant i haver de deixar per a després el que estem fent. Són 6 hores menys que l'any passat les que estic al grup (n'estic 13) i ho note molt. Però bé, malgrat tot ja hem llançat la cama dreta endavant i hem xafat ben fort al terra amb 'el peu dret'.
En poc més d'una setmana anem aprenent a funcionar. Els grups encara van a poc a poc en l'organització (necessiten temps), però a nivell d'aula ja hem pres algunes decisions importants: 
- la nostra mascota és Mossets, una tortuga que ens ha deixat un company, però al cap de 5 dies el grup se n'ha adonat que no era viable el seu manteniment: era molt gran, necessitava canvi d'aigua cada dia i feia molta olor per als que estaven al costat, així que hem decidit canviar-la per una altra més menudeta (esperem que aquesta sí que dure!!!).
- ja hem triat i encetat el nostre Bloc "Les Aventures de 5a" i com sempre, al començament, la novetat. Hi ha moltes idees engrescadores i il·lusió en portar-lo i mantindre'l amb continguts interessants, de fet ja portem dues entrades en una setmana (té bona pinta, no deixe de confiar en ells i elles!!!).
- la Bibliteca està en marxa (3 llibres llegits) i mantinc la proposta de fer "propagandes" que puguen penjar al passadís per animar als companys de l'escola a llegir els llibres presentats (parlant amb ells i elles, que estaven l'any passat al davant, em deien que SÍ que miraven el que nosaltres ficàvem a la paret, però reconeixen que no recorden molt del que vam ficar; una observació interessant per a que a ells i elles no els passe el mateix, jejeje) . Aquest any he afegit una fitxa personal (gràcies Carmina per la teua aportació) per a que l'alumnat puga fer seguiment d'allò que llig. Ara estem pensant en el "bibliotecòmetre" que volem penjar a l'aula per vore els nostres avanços en l'us i aprofitament de l'espai (sembla una proposta interessant!!!!).
- hem pres nota i decidit les NORMES de la classe així com el delegat i subdelegada. Les normes van requerir d'una assemblea plena de propostes i raonaments molt encertats que van acabar en un grapat de directrius consensuades i recolzades per unanimitat. En quant a l'elecció dels representants em va dir molt del grup la primera votació ja que van aparèixer 22 noms (és un grup amb molt bones relacions i es nota). El que em va costar quasi un any amb el grup d'aquest dos anys enrere, aquest ja té la feina feta (bona senyal!!! cal aprofitar aquesta avinentesa!!!!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada