divendres, 28 d’octubre del 2011

EXPOSICIÓ DE LLIBRES

Dues són les noves activitats que he posat, de moment,  en marxa a l'aula de Sixta aquest any.
D'una banda tenim el taller d'escacs amb l'alumnat que tinc a atenció educativa i està sent tota una experiència.
Ja fa un mes que la portem endavant i cada dia (de les dues hores setmanals que tenim), particularment, una de les participants em diu: "ja ha passat l'hora", i és així, ens passen volant. Hem començat per aprendre a jugar: moviment de les peces, jocs per aprendre el seu ús, plantejament de situacions per a saber quins són els moviments a realitzar,... cosetes i exercicis molt senzills per a iniciar-mos en aquest món de l'escacs, i li dic 'món' perquè tan sols investigant un poquet en la xarxa no he deixat de trobar eines, exercicis, experiències i fins i tot treballs e iniciatives premiades per l'ús i aplicació de l'escacs a l'aula. Tota una experiència enriquidora per l'alumnat i per a mi. I no vull començar a parlar dels beneficis que té aquesta activitat (em sap mal no fer-ho per a tota l'aula) si pensem en el que suposa de observació, reflexió, plantejament,  autocontrol, estrategia, situació espacial, atenció,...

L'altra activitat és l'exposició de llibres que s'han llegit. Avui ha sigut la quarta setmana (ja han passat 20 alumnes) i ja saben que cada 5 setmanes els tocarà fer l'exposició d'un llibre. Ho estant fent bé, molt bé... Se'm posen els pèls de punta quan els veig allí davant sense poder parar de moure's, sense saber que fer amb les mans, nerviosos/es, bufant, se'ls enganxen les paraules, busquen al seu cap les paraules per a contar el llibre,... tota una vivència que els ajuda a expressar-se, a afrontar situacions d'estrés, que els ensenya a parlar, a contar coses,... Lògicament a uns/es els costa més, a d'altres menys però jo sé que no és fàcil (després de deu anys donant cursets encara 'bufe' quan estic davant de públic, jejeje) i especialment per alguns i algunes més tímits i vergonyosos que fan un esforç 'inhumà' per a passar davant davant dels companys/es i al llarg de 5-10 minuts contar-los la seua història. Enhorabona a tots i totes.

Vos deixe la graella que ells mateixa van fer per a valorar-se (cada company valore al que exposa) i algunes de les presentacions que han fet per a contar el seu llibre (no oblidem que és alumnat de sisé) CHAPEAU!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada