dijous, 8 de setembre de 2011

REPRENEM LA FEINA

Des del dia 1 de setembre tinc el cuquet de començar a escriure al bloc però la desconnexió de l'estiu ha estat tan gratificant i plena que he preferit anar fent boca aquest primers dies per a posar-me novament en situació.

Avui ha estat el primer dia de classe. Hem començat, no!!!!, disculpeu, hem comtinuat la feina que vam deixar al mes de juny i la veritat és que me n'adone que tot el que vam treballar no ha caigut en sac foradat.
A l'hora del pati els companys em deien que els xiquets i xiquetes havien vingut xerradors, mogudets, alterats, nerviosets, fins i tot algú em deia que estaven "insoportables". Jo, sincerament, per dins somreia perquè el meu cas no era aixina i m'he sentit sorprés d'una manera molt gratificant.

He vist que les habilitats i actituds que vam treballar es mantenen i m'ho han demostrat quan a la participació respectaven torns, alçaven la mà, tan sols amb una mirada atenien al que s'estava parlant... 

Quan els he demanat opinions per a decidir el nom de la classe, del bloc, la nova mascota..., les intervencions eren raonades, donant perquès, argumentant les propostes i això omple molt (estic super content!!!).

He trobat a l'alumnat amb ganetes de fer. Ja els he proposat alguns projectets nous (ja en parlaré d'ells) i d'altres que vam fer l'any passat amb xicotetes novetats i he trobat, he "sentit", he notat un ambient acollidor, fins i tot proposant millores i maneres de fer. Crec que aquest serà un GRAN any, de molta feina, engrescador però no tan "socarrador" com el passat (han canviat i estan canviant moltes coses de l'aula i de fora d'ella ;)

Avui hem fet tres cosetes:

hem triat nom, aquest any som LA CLASSE DE SIXTA, el nostre BLOC es dirà EL BLOC DE SIXTA i la nostra mascota, aquest any un gosset, també tindrà eixe nom.

hem fet una dinàmica de cohesió de grup on els he fet dibuixar a tots i totes junts el que volgueren en un paper gran. Cadascú tenia el seu espai i l'unica condició era que el dibuix que feren havia de tindre relació amb el dels companys que tenien al costat. M'ha encantat vore com han xerrat i en un moment estaven tots i totes dibuixant i pintant la seua.

Per últim els he fet escriure a un full els seus somnis i desitjos per aquest any. Què volen aconseguir al llarg del curs? Quins somnis i desitjos volen fer realitat fins al mes de juny? i me'ls he guardat a un portafull i al "cor" (estic i estan emocionats).

Per a demà i el dilluns i el dimarts i el dimecres i ... vull parlar-ne amb ells i elles molt, vull consensuar normes, arribar a acords en organització i presentació de treballs i llibretes, els textos, les lectures les responsabilitats de grup i de classe,...  molta feina i molt important per a fer-la depressa i corrents.

Benvinguts i benvingudes novament a aquest raconet, que és el vostre i espere les vostres aportacions, ajudes i comentaris, i sobretot, espere que totes aquestes paraules també vos ajuden a vosaltres a seguir endavant i a fer de l'educació un món ple de somnis i desitjos que aconseguir.


7 comentaris:

 1. Molts ànims Manolo!!!! Segur que funciona tant bé o millor que l'any passat. A vore si t'escric perquè et vull demanar consell, que també he començat una nova etapa de pseudo-profe. Ja t'ho conte. Una abraçada

  ResponElimina
 2. Antonio: no lo dudes, al ataque!!! y sin ningún tipo de complejo porque en esta ocasión estoy seguro de que la guerra tendrá un resultado positivo y ganará el bueno (los dos bandos nos queremos tanto!!! jejeje). Nos leemos. Un abrazo.

  ResponElimina
 3. Juan, gràcies per seguir-me i sí, estic convençut que aquest any animarà molt millor. Quan vulgues xarrem i si et puc ajudar, no ho dubtes, per a servir en el que calga. Una abraçada.

  ResponElimina
 4. Anim i endavant. Veig que has començat amb ganes. Que segueixque així. Una cosa, m'ha paregut entendre que teniu una mascota que és un gosset. Com ho feu això...?

  Un abraçada

  ResponElimina
 5. MIguel: Ja,ja,ja que bo!!!! Disculpa. Possiblement l'errada és meua a l'hora d'escriure. La mascota que tenim, Sixta, el gosset, és una mascota virtual al BLOC DE SIXTA. A l'aula, el que tenim aquest any, l'any passat teníem peixets, son dos meravellosos canaris que ens alegren algunes estones amb el seu cant. Una abraçada.

  ResponElimina