diumenge, 23 de gener del 2011

L'AGENDA

Des del principi de curs estic donant la murga als xiquets i xiquetes de la classe amb l'ús de l'agenda i com qualsevol cosa que vulguem que aprenguen, cal dedicar temps i ser un poc "pallissa" per a que ho vagen assolint com a una rutina.
Practicament tots els dilluns a les 9h i quasi tots els divendres a últim hora de la vesprada dedique de 5 a 10 minuts a fer revisió d'agenda. Les preguntes que llance a l'aire i que demane la seua resposta amb l'agenda oberta damunt la taula solen ser: en divendres, què em fet aquesta setmana?, hem tingut algun fet especial que ressenyar?, què tenim per a la setmana vinent?, tenim pendent alguna cosa més?... i el dilluns, què tenim per aquesta setmana?, tenim alguna activitat que remarcar especialment?, que tenim per a la setmana vinent?... i setmana rere setmana, el mateix.
Aquest trimestre estic incidint en utilitzar l'agenda d'una manera un poc més profunda. Els estic demanant no tan sols apuntar els deures, activitats, treballs que tenim sinó també, intentar planificar en quin moment es plantegen realitzar les activitats, especialment les que son a mitjà o llarg termini. Fins ara, quasi sempre eren els deures d'un dia per a l'altre i ja està, però aquest trimestre el que està passant, i els dóna una mica de sensació d'agobi, és que estan apareixent activitats per a d'ací una, dues o tres setmanes i són aquestes les activitats que ens poden donar sorpreses si no les tenim presents.

Com és natural apareixen les queixes: això per a què?, quin rotllo?, a mi no em fa falta?, per què no podem fer el que vulguem?... i jo, divendres i dilluns, a donar una altra vegada la murga. Pense que algun dia es recordaran del pesat de Manolo...

D'altra banda no puc deixar de nomenar en aquest post l'ús que fan cada vegada més freqüent del Google calendar que tenim al BLOC DE KINTA i els encanta ser els responsables d'anar afegint els deures dia a dia. De fet en el moment que falta algun esdeveniment sempre apareix algú avisant-me de l'errada o de l'omisió.

2 comentaris:

  1. Molt interessant. I no tingues por de ser pesat. Si no, l'alumnat no fa cas. Jo també sóc moolt pesat. Però aquests alumnes meus, la veritat, és que passen molt de les murgues que els done.... srà l'edat...

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Miguel, tens raó. Sí mire cap enrere, la veritat és que del que més em recorde són dels mestres que em van donar la "murga" (jejeje).

    ResponElimina