dilluns, 10 d’octubre del 2011

3 LLARGUES SETMANES

Poques vegades em passa el temps tan a poc a poc com aquestes últimes setmanes i ha tingut molt a veure el poc descans ("maleït braç") i la molta feina que fer en aquest començament de curs.
Malgrat tot, ja torne a estar quasi en plena forma i amb les piles carregades per posar la 'segona', tal i com els he dit a l'alumnat.

Hem encetat els primers projectes amb tranquil·litat (quina diferència a l'any passat) i sense massa maldecaps encara que cal estar atent a un munt de detallets per a que tot puga anar eixint bé.

Les cartes (aquest any amb una escola de Vila-real) ja estant viatjant (portem la segona); divendres passat vam començar llegim en parella (aquest any una vegadeta a la setmana) amb una xicoteta novetat i és que jo faig parella amb una alumna (em va encantar l'experiència, ella era la meua tutora i aquesta setmana em toca a mi fer de mestre jejeje); el contacontes està parlat i probablement a finals de setmana començarem igual que els grups interactius on ja s'han presentats voluntaris i el dimecres 19 encetarem l'activitat. 
Respecte a les tertúlies volia començar el dimarts de la setmana passada però vam tenir visita de dos voluntaris i ens vam dedicar a xerrar, conèixer-nos i cantar així que ho deixarem per a dintre de dues setmanes ja que demà i el dimarts vinent tenim classe de robòtica amb un amic d'una família, és a dir, amb un membre de la comunitat educativa (quant podem aprendre amb l'ajuda de l'entorn?).

El bloc de sixta ja està funcionant amb la novetat de l'agenda cultural i aquest any vull donar un xicotet toc d'atenció perquè crec que podem fer entrades i propostes més interessants i engrescadores que les que han anat escrivint fins ara.
També han començat les exposicions de llibres (divendres a última hora) amb la intervenció de cinc alumnes que ens van contar, engrescar i animar a llegir el llibre que elles s'havien llegit. Va estar interessant i sobretot vam aprendre molt de com fer i com no fer una bona exposició.
 La revista està encetada amb el "I Concurs Mondial de noms per a la revista escolar del Ceip Isidoro Andrés". Ja hem creat el Consell de Redacció (per sorteig donat que hi havia 22 alumnes voluntaris per a formar part del Consell) i la setmana vinent tindre'm la primera reunió per a triar el nom guanyador.

Com veieu un munt d'activitat, projectes i feina però sobretot d'il·lusió, somnis i reptes que aconseguir i que són el motor a reacció de la nostra tasca. No tenim  temps que perdre, tan sols ens queden 9 mesos per gaudir d'aquest curs (Oh!! no!!! en realitat ja en són menys de 9).

Aquest any una de les meues grans inversions (de temps i esforç) l'estic ficant en l'avaluació on estem creant ferramentes que ens ajuden a avaluar-nos i a avaluar als companys, per exemple en els grups o en les exposicions que estan fent, i tal i com l'alumnat em deia, què difícil és fer una bona avaluació. Bé, supose que a poc a poc anirem ajustant i millorant aquestes eines (graelles) per tal d'aconseguir una justa, completa i autèntica valoració de la feina pròpia i de la dels companys i companyes.

2 comentaris:

  1. Llegir-te és carregar-se les piles. M'encanta aquesta il·lusió i ganes de fer coses que tens, que, per cert, no és abundant en la nostra professió.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. I que duren!!!! Si alguna vegada deixe de tindre ganes i caic en la rutina, ho promet!!! o agafe la baixa o em retire. Esperem que no arriben eixos temps.

    ResponElimina