divendres, 15 d’abril de 2011

A LA CLASSE PASSEN COSES...

Sembla que el brou (o el "caldo" com vulgueu) que fa quasi 8 mesos que està bullint a foc lent està fent aparèixer la seua substància.
A primera vista podria dir que no estic d'acord amb la meua reflexió perquè quan entres a l'aula hi han discussions, rinyes, enveges, diferències, algunes faltes de respecte... però com m'agrada fer lectures optimistes i positives del que em passa, una vegada més acabe la setmana content i amb la pell de gallina.
Vam començar la setmana fent eleccions de delegat (després de preguntar en Direcció si hi havia algun problema al respecte). Cada trimestre hem canviat de delegat. davant la demanda de l'alumnat, i el que va passar em va cridar molt l'atenció.
Segurament d'altres persones podrien fer altres interpretacions i fins hi tot és possible que foren capaços de raonar-ho més que jo, però a mi m'agrada sentir el que va passar com un fruit del treball de l'aula al llarg de l'any.
Com en les altres eleccions, van escriure dos noms en cada paperet i el més major i el més menut de la classe vam començar a llegir els resultats de les paperetes. Quan van acabar no m'ho podia creure i vaig parar la classe per tal de parlar-ne i debatre un poc sobre el que havia passat.

Supose que esteu donant-li voltes al cap i preguntant-vos: però què va passar???? doncs, el següent.

De 24 alumnes de la classe van ser votats 21. En les dues eleccions anteriors, per suposat no havia passat i crec que això no és freqüent que ocorrisca. La meua lectura és que a poc a poc l'alumnat es va sentint bé a la classe, estan desapareixent els lideratges, es van sentint iguals amb les diferències individuals, tots i totes tenen veu i qualsevol membre del grup "està bé" per a fer les funcions de complir amb el càrrec de delegat i representar a la classe. No em digueu que no mola mogolló!!!!

Encara més, com podeu vore 3 persones van obtenir 3 vots i entre elles van decidir qui seria la subdelegada. De les tres, una era subdelegada que acabava de finalitzar el càrrec així que lliurement, sense dir res, van votar a una d'aquestes tres persones i es va donar la circumstància que la que acabava d'eixir no va obtenir cap vot i les altres dues es van repartir 12 vots cadascuna!!!!!!! Què fort!!!
Igual penseu que sóc un "somniatruites" o que vull vore coses més enllà del que hi ha i potser teniu raó però em senc molt feliç de vore aquests resultats i amb l'elecció del subdelegat torne a fer la mateixa lectura que abans.
Genial, em senc molt bé i molt feliç i sense cap dubte, estic convençut que això és fruit de

L'APRENENTATGE COOPERATIU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada